Co jeść, by zachować młody wygląd?

By 5 maja 2021KOBIETY

 

Starzenie się jest naturalną częścią naszego życia, której nie da się uniknąć. Jednak, by opóźnić ten proces wcale nie musisz korzystać z medycyny estetycznej. Wystarczy, że wprowadzisz do swojej diety żywność, która odbuduje i ochroni komórki skóry.

Oliwa z oliwek

Oliwa z oliwek to jeden z najzdrowszych tłuszczów na ziemi. Badania laboratoryjne wykazały, że posiada silne działanie przeciwzapalne na skórę oraz może chronić przed uszkodzeniami słonecznymi. Dodatkowo w prawie 73 proc. składa się z tłuszczów jednonienasyconych, co wiąże się z jędrnością skóry i jej elastycznością.

Orzechy włoskie

Bogate są w kwasy omega-3 poprawiają nawilżenie skóry. Dzięki temu zmarszczki są mniej widoczne.

Woda

Woda odgrywa szczególną rolę. Nawilża naszą skórę od wewnątrz, nadając jej promienny wygląd. Muszynianka poleca się do codziennego nawodnienia.

Płatki owsiane

Bogate są w witaminę E oraz aminokwasy, które redukują uszkodzenia skóry spowodowane słońcem, odżywiają ją  oraz przeciwdziałają wolnym rodnikom.

Tłuste ryby

Jedzenie tłustych ryb zapobiega starzeniu się skóry. Łosoś, który jest jednym z najpopularniejszych rodzajów tłustych ryb dodatkowo zawiera przeciwutleniacz karotenoidowy, który powoduje, że skora wygląda młodziej.

Na zdrowy wygląd naszej skóry wpływa wiele czynników. Odpowiednia dieta, nawodnienie (wypijaj minimum dwa litry wody dziennie), aktywny tryb życia oraz odpowiednia ilość snu to podstawa naszego zdrowego wyglądu i odpowiedniego samopoczucia.

Polecamy Muszyniankę do codziennego spożycia.